Hotell i Venedig

Att hitta boende är inga större problem då Venedig är fullt av fina hotell i både historiska och nya byggnader.

Ett väldigt populärt hotell i Venedig är hotellet i Gritti palatset. Hotellet byggdes cirka 1525 och är en mycket mäktig byggnad i den traditionella stadsarkitekturen. Palatset var på sin tid ett privat hem åt Andrea Gritti som då också var ledare för staden Venedig mellan 1523 och ända fram till 1538.

Palatset är än idag i väldigt bra skick och har gjorts om för att fungera med alla moderniteter. Hotellet genomgick också nyligen en ordentlig renovering för att säkerställa att det kan forstätta hålla samma goda skick under kommande år. Palatset är väldigt genuint inrett med lokala antikviteter, specialtillverkade mattor och fantastiska glaslampor som är tillverkade på den närliggande ön Murano.

Ett annat känt hotell heter Cipriani och ligger på den östra udden av Giudecca ön. Hotellet är väldigt glamoröst och lyxigt inrett där man inte tummat på detaljer för att uppnå en lyxig helhetskänsla. Byggnaden är en härlig blandning av historisk inredningsstil och moderna lösningar på den gamla arkitekturen.

Hotellen i Venedig följer en tydlig linje. De allra flesta ligger i riktigt gamla byggnader som trots ålder bibehållt ett mycket gott skick. Ett tredje hotell som följer lite samma stil är Aman Canal Grande hotellet. Hotellet byggdes precis som Gritti palatset på 1500-talet men är lite mindre och mer familjärt än de andra. Byggnaden har bara 24 rum men dessa har alla samma imponerande interör med tydliga drag av 1500-tal.