Sevärdheter

I Venedig finns det många spännande sevärdheter att titta på. En väldigt känd sådan är Piazza San Marco eller Markusplatsen som den brukar kallas för på svenska.

Markusplatsen är Venedigs hjärta och den enda stora piazzan som finns i hela staden. Torget är totalt ca 170 meter långt och kantas av väldigt fina valvgångar som kallas för portici där man kan ta skydd mot stark sol eller regn.

Under sommaren finns det mängder av fina uteserveringar på torget som tyvärr oftast brukar vara relativt dyra. Under vintern däremot brukar kanalerna i Venedig ofta vara översvämmade vilket har lett till att torget oftast är fyllt av spångar på vintern så att man ska kunna korsa det utan att bli helt genomblöt.

Torgets har döpts efter Venedigs skyddshelgon aposteln Markus. Runt torget finns många kända byggnades som alla är värda ett ordentligt besök.

En annan populär sevärdhet är ön Lido. Ön är ca 12 kilometer lång och ligger precis utanför Venedigs kust. Lido är egentligen bara en sandbank och den enda ön i hela området där man kan köra bil överhuvudtaget. Lido är känd för sina häpnadsväckande stränder och är en mycket populär badort bland sommarturisterna.

I slutet av 1800-talet fövandlades Lido faktiskt till den badort det blivit där kändisar och filmstjärnor samlades för att fira och roa sig. Idag finns det fortfarande många hotell på ön och vill man se kändisar ska man vara där under filmfestivalen i augusti och september. Enklast tar man sig till Lido med båt från Markusplates eller ifrån Trochetto.