Väder

Venedig har rent generellt ett väldigt varmt klimat undet hela året. Klimatet är ett så kallat fuktigt subtropiskt klimat och under sommaren mellan juni och augusti kan temperaturerna i vissa fåll nå hela vägen upp till 40 grader.

Det vanligaste är dock att temperaturen håller sig någonstans omkring 28 grader. Under hösten mellan semptember och november brukar vädret vara mycket fint med en medeltemperatur omkring 16 grader. Under vintern blir det dock lite kallare men inte alls så kallt som vi har det här i sverige.

Mellan december och februrari kan temperaturen i vissa fall krypa ner runt 9 grader men det blir sällan kallare än så. När våren kommer mellan mars fram till maj håller sig temperaturen oftast någonstans mellan 12 och upp till 22 grader. Nederbörden är väldigt jämnt spridd över hela året och Venedig har en tendens att bli ha väldigt hög luftfuktighet under just våren.

Den allra soligate månaden under hela året är juli som brukar föra mig sig mer än 300 timmar soljus varje år. Under sommaren föreligger dock en genomgående hög risk för åska och stormar på grund av den höga temperaturen och den höga luftfuktigheten.

Vintern kommer som tidigare nämnt under den senare delen av oktober och brukar vara fram till februari. Det är under just vintern som staden har den allra minsta nederbörden jämfört med resten av året. Till skillnad från sommaren har Venedig inte alls lika många soltimmar under vintern. I december är det vanligt med cirka 70 timmar med ordentligt soljus.

Här visas vädret i de kommande fem dagarna med mini/max temperaturer och vindhastighet. Denna väderdata är hämtad från yr.no, NRK, vackervader.se mfl.

Vissa väderavvikelser kan förekomma och vi tar ej ansvar för detta.